doe-het-zelf
mondmasker

1

materiaal

    0  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  

De basis voor het masker is
een rol 'NON-WOVEN' schoonmaakdoekjes.

Samenstelling 50% viscose en 50% polyester. Verkrijgbaar in de supermarkt Albert Hein als eigen merk product.

NB. Deze kwaliteit nog niet in andere winkels gevonden, maar als je een tip hebt, laat het me weten. Ook via webshops zijn rollen schoonmaakdoekjes verkrijgbaar, maar ik heb daar geen ervaring mee.

De breedte van de rol is 20 cm. Je kunt per 40 cm een doekje af te scheuren, maar voor het model 90+ wordt de benodigde lengte op maat geknipt. 

Er zijn ook rollen met een andere samenstelling in de handel.

Bijvoorbeeld 10% viscose en 90% polyester van het merk Spargo. Prima schoonmaakdoekje maar niet geschikt voor een mondmasker; Rekt iets in de lengte en heeft geen enkel verband in de breedte van de stof.
 

Voor de bevestiging van het masker zijn twee stukken koord van 60 cm nodig. De dikte van het koord ongeveer 3 mm. Dunner koord is niet prettig op je oren, en dikker koord is moeilijker door de stof te rijgen en maakt het geheel erg grof.

Het meest voorkomende materiaal is poypropyleen. Door de einden met een vlammetje van aansteker of lucifer te smelten voorkom je uitrafelen. Dit doe je pas nadat de knopen zijn gemaakt.

Koord dat vaak op een haspel per 20 m wordt verkocht, is veelal 4 mm met kern. Dit is ook te gebruiken als je de kern er uit haalt. Dun paracord kan ook. Het uithalen van de kern levert hier niet veel resultaat, omdat paracord strak is gevlochten.

© theo

 
/\ top      www.knoopenzo.nl